Lichtpiramides overal in de wereld

 

 

Lichtpiramide voor Vrede

 

De Lichtpiramide is een eigentijdse demonstratie voor vrede, die in elke stad

kan worden gerealiseerd. Een centraal gelegen open plek vormt de locatie.  In de hoekpunten van deze vlakte worden 4 lasers opgesteld. In de avonduren schieten zij hun groen fluorescerende licht het universum in en vormen zo een piramide. Van heinde en verre zijn de stralen te zien en leiden de bezoekers er naar toe.

 

De laserstralen creëren een geweide plek, waaronder mensen samen kunnen komen om een positieve uiting te geven aan vrede en hun liefde en begrip voor de mensheid met elkaar te delen. Door middel van meditatie, zang, muziek, dans en het samen verrichten van rituelen en ceremonies, ontstaat een uniek samenzijn van multiculturele en multireligieuze bevolkingsgroepen uit een stad. Dit als voorbeeld voor alle gebieden op aarde waar mensen elkaar bestrijden.

 

 

 

IMG_5234.JPG

 

 

 

De Lichtpiramide was in eerste instantie voor de Oude Stad van Jeruzalem bedoeld. In 2000 ging kunstenaar Rob Schrama naar Jeruzalem en diende een aanvraag in bij het gemeentebestuur. Vanwege de Tweede Intifada gaven de militaire autoriteiten toen der tijd geen toestemming. In 2006, tijdens de Internationale Dag voor de Vrede, 21 september, verscheen een Lichtpiramide boven het NEMO in Amsterdam. Honderden deelnemers uit multicultureel Amsterdam vierden met elkaar de vrede.

 

          

 

Rob Schrama heeft na jarenlang onderhandelen met de gemeente Jeruzalem het nog niet voor elkaar gekregen dat er een lichtpiramide boven de Oude Stad van Jeruzalem zal gaan verschijnen. Rob Schrama richt zijn onderhandelingen momenteel op de datum van 21 september 2016, op de Internationale Dag van de Vrede.

      

 

Rob Schrama, streeft naast de Lichtpiramide in Jeruzalem, ook een keten van lichtpiramiden tot stand te brengen in steden overal in de wereld. Dit als lichtend voorbeeld voor de opdoemende duisternis in het Midden-Oosten. Er wordt zo een medium geschapen voor al diegenen, die zich vertwijfeld afvragen hoe het geweld kan worden gestopt. Wijzelf kunnen er iets aan doen, door onze energie vrij te geven aan de Lichtpiramide voor vrede.

 

In Berlijn, Frankfurt, München, Kaapstad, New York, Londen, Kassel,Vilnius, Vancouver, San Francisco, Kaapstad en in Santa Barbara zijn reeds contacten gelegd om een lichtpiramide tot stand te brengen.

 

   

                                          Berlijn                                                                            Kaapstad                                                                          Kassel              

 

Het grootste laserbedrijf ter wereld, Coherent, heeft toegezegd de Lichtpiramide te willen sponsoren met een krachtige laserset van 4 lasers voor de Lichtpiramide in Jeruzalem en met een laserset voor de deelnemende steden.

Dit met de voorwaarde dat iedere deelnemende stad verantwoordelijk zal zijn voor reis- en verblijfskosten van de kunstenaar en technici en een bijdrage levert aan de totstandkoming van dit evenement.

 

Als u ook een Lichtpiramide boven uw stad wilt hebben, neem dan contact op met de kunstenaar.

 

 

BEKIJK HIER DE VIDEO OVER DE LICHTPIRAMIDE