Engel van Amsterdam

Mokum trekt vredesproces vlot

-uitnodiging-

 

Vrijdag 10 december a.s. is de Dag van de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens. Indien iedereen overal deze mensenrechten zou gaan uitvoeren, zal er vrede heersen op aarde. De vrede is echter ver te zoeken in het Midden Oosten. Het vredesproces sleept zich voort als een schildpad met een reusachtige zuil op zijn rug. Precies zo'n standbeeld staat aan het begin van de Jodenbreestraat in Amsterdam. Dit beeld staat er ten nagedachtenis van de Nederlandse Joodse dichter en schrijver Jacob Israël de Haan, die in 1924 door Zionisten werd

Amsterdammers nemen om 10 december het initiatief om het vredesproces vlot te trekken. Om 14:00 uur bestijgt de ‘Engel van Amsterdam' de zuil op de schildpad en strooit de Universele Rechten van de Mens uit over de hoofden van het publiek. Rondom het beeld is een dik touw bevestigd. De aanwezigen worden uitgenodigd dit touw gemeenschappelijk op te pakken en het beeld naar Jeruzalem te sjorren. Op de opzwepende tonen van muziekgroepen en zangkoren gaat een multiculturele stoet Amsterdammers op weg.

 

Na afloop van deze tocht daalt de Engel van Amsterdam de zuil af en geeft de omstanders een hartverwarmende knuffel. Zij geeft hierbij de opdracht mee deze knuffel door te geven aan een ander, steeds met de boodschap erbij de knuffel weer door te geven. Zo ontstaat er een steeds groter wordende ring van knuffelende mensen, die ooit het einddoel, Jeruzalem, zal bereiken en daar de strijdende partijen tot verzoening brengt.

 

Doet u dit jaar ook mee?

Geef u dan op bij Rob Schrama

Tel.  06-46608660 of mail@robschrama.nl

 

   engel van amstedam 2002   ilengel van amsterdam 2002@okum trekt vredesproc

                nEngel van Amsterdam 2002dpat op woensdag 1  0 dec

ember van 11.55 tot 12.15 uur, aan het begin  

  De Engel van Amsterdam
Waakt over de mensenrechten

Een jaarlijks terugkerende

Happening

Op de Dag van de Rechten van de Mens

10 december

Wilt u meer weten? Neem dan contact op met:                

Rob Schrama en Jeannette Albers

Tel: 06-46608660 en 06-2468877

 

  

 

 

 

 

 

 

HOME