FIETS METAMORFOSE

Fietsmetamorfose Grunder

De fiets is een geliefd vervoersmiddel in Amsterdam. Vele bewoners bezitten meerdere exemplaren. Dikwijls staat er wel een nutteloos weg te roesten aan een ketting of in de schuur. Deze fietswrakken kunnen een betere bestemming krijgen, vinden 5 kunstenaars, die in de Bijlmermeer hun atelier hebben. Zij roepen alle Amsterdammers op hun oude rijwiel in te leveren.

In het najaar van 2002 werken Jan Barug, Judigor, Chaim Oren, Rene Tosari en Rob Schrama aan een fietsmetamorfose van de flat Grunder in de Bijlmermeer. De fietsen worden aan elkaar gelast tot een gigantische sculptuur, die vanaf het loopveld met een grote boog de flat induikt. Het object wordt goudkleurig bespoten.

Bewoners uit de Bijlmer en geïnteresseerden uit de rest van de stad mogen meehelpen met het plaatsen van hun fiets in het monument. Ook scholieren van het Augustinus College dragen bij aan de totstandkoming. In het kader van het CKV onderwijs kunnen zij meehelpen met het lassen van de fietsen. De hechting van de laatste fiets aan de façade van het gebouw wordt uitgevoerd door de voorzitter van het stadsdeel Zuidoost, mevrouw Elvira Sweet.


 

 

 

 

 

 

HOME