Jerusalem Hug

Foto: Dida Mulder

Jerusalem Hug

De 'Jerusalem Hug' is een jaarlijks vredesevenement in Jeruzalem. Bewoners van Jeruzalem, Israëliërs en Palestijnen, alsmede bezoekers uit de gehele wereld, lopen hand in hand rondom stadsmuren van de Oude Stad. Zij staan zij aan zij in hun wens naar vrede en in hun liefde voor Jeruzalem. De Oude Stad als geheel is een heiligdom en behoort een stad te zijn voor zowel Palestijnen als Israëliërs.

Reeds 9 jaar wordt deze ‘Jerusalem Hug’ tot stand gebracht. De initiatiefnemers vanaf het eerste uur zijn een Israëlische burgemeester, Dvora Pearlman, een Palestijnse sjeik, Ibrahim Abu el-Hawa, en de Amsterdamse kunstenaar Rob Schrama.

Er bestaat wereldwijd nog maar weinig vertrouwen in een politieke oplossing voor het Midden-Oosten conflict.

De ‘Jerusalem Hug’ staat symbool voor een andere manier om vrede te bereiken. Als we vrede vinden in onszelf en in staat zijn om te vergeven en te delen, komt vrede dichterbij. De ´Jerusalem Hug´ geeft uitdrukking aan deze wens tot verandering. Jeruzalem staat symbool voor vrede en vergeving. Laat Jeruzalem een stad van verbinding zijn, het kloppend hart van een wereld waar eenheid en vrede een feit zijn.

Als de bewoners van Jeruzalem hun hart voor elkaar openen en de ander gaan beschouwen als hun gelijke, zullen onrechtvaardigheden tussen hen ook niet meer gewenst worden. En als de intentie bestaat om samen in een onverdeeld Jeruzalem te willen wonen, zal de stap ook gezet kunnen worden om dat in het gehele Heilige Land te realiseren. Palestijnen en Israëliërs, twee volkeren, twee naties, kunnen in één land, zonder grenzen, naast elkaar leven, als een federatie, met Jeruzalem als hoofdstad.

De belangstelling voor de ‘Jerusalem Hug’ wordt elk jaar groter. De intentie is om de ‘Jerusalem Hug’ te blijven herhalen, net zolang tot alle Palestijnen en Israëliërs hun harten voor elkaar hebben geopend en als gelijkwaardige burgers in vrede met elkaar verder gaan leven.

In 2016 zullen wij een andere vorm kiezen voor de 'Jerusalem Hug'', die wij op 21 september, de Internationale Dag van de Vrede, willen houden.  Waarschijnlijk organiseren wij dan een vredesfestival in Tantur, tussen Jeruzalem en Bethlehem, met concerten en eern Lichtpiramide. De inhoud en vorm van deze speciale 'Jerusalem Hug' zal besproken worden tijdens de Vredesconfertentie "Een Nieuwe Toekomst voor Palestina en Israel", die van 5 tot 8 mei in Berlijn zal gaan plaatsvinden en ook mede door Rob Schrama wordt georganiseerd.

-Nadere informatie volgt!-

 

       

 

Jerusalem Hug Foundation

Tel. Rob Schrama:

*31-646608660

*972-524631067

Phone Dvora Pearlman:

*972-526523355

www.jerusalemhug.org

      

 

   

 

THE JERUSALEM HUG—THE OLD CITY OF JERUSALEM

May 28 2015


June 23 2014

June 24 2013

June 21 2012

July 3 2011

June 21 2010

June 21 2009

June 24 2008

May 21 2007


www.jerusalemhug.org

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

HOME